Amb les nostres mans

Qui: Taula de la memòria de la Teixonera, Pla de Barris
On: La Teixonera, Barcelona
Quan: 2019

Memòria Visual de Barri (MVB) és un projecte col·laboratiu de llarg abast impulsat pel Pla de Barris de Barcelona i coordinat per l’Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ) que té com a objectiu principal recuperar la memòria popular de Barcelona des de cadascún dels seus barris, a través de les fotografies i els relats de les veïnes i els veïns que els habiten. Una de les accions d’aquest projecte fou al barri de la Teixonera amb La Taula de la Memòria de La Teixonera, (plataforma on hi ha representades entitats, associacions i col·lectius del barri ).
Un itinerari pel barri, una web-arxiu col·lectiu obert, una publicació, un documental sobre el procés d’autoconstrucció del barri van ser algunes de les accions realitzades.
El mural “amb les nostres mans” fou un element més de les accions. Començà amb diverses reunions amb la Taula per conèixer el barri, desprès vaig rebre un vídeo casolà dels anys 60 sobre l’autoconstrucció d’una casa del barri, amb l’encàrrec d’extreure’n d’allà el disseny del mural.
Desprès de consensuar el contingut del mural i superar tot tipus d’entrebancs burocràtics i tècnics que van fer dubtar de la viabilitat del projecte. Un barri amb diversos esvorancs, un terreny amb molt desnivell, grues que no poden arribar pel traç dels carrers, veïns que no faciliten gens la feina i un llarg etcètera,  finalment es va poder realitzar amb èxit gràcies a la tenacita i perseverança de l’equip de treball i la gestió del projecte.

Recuperar la memòria popular de
Barcelona des de cadascun
dels seus barris

close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star