Bcn Antifa

Qui: Roc Blackblock & Kasa de la Muntanya
On: La Kasa de la Muntanya, Barcelona
Quan: 2020

La foto original, obra d’Antoni Campanyà, data del 28 d’agost de 1936, un mes després del cop d’estat. Pertany a una sèrie de retratats dels milicians quan van prendre el “Cuartel del Bruc”, (que passà a anomenar-se “Cuartel Bakunin”). La importància d’aquesta sèrie és que les fotografies esdevenien la certificació de la victòria de la Revolució Social, ja que retraten la victòria i presa d’un símbol com ho era la caserna, última defensa nacional a la zona. Presumptament els milicians que van prendre la caserna eren una columna provinent de l’Hospitalet i Baix Llobregat.
No només es va aturar el cop d’estat en aquesta part del país sinó que començava la Revolució Social. Es van col·lectivitzar fàbriques i terres, es van redistribuir riqueses i recursos, es van prendre i també cremar els espais i símbols del poder i l’opressió, institucions, casernes, esglésies…
Pintar una imatge amb una història com aquesta pren una especial significança al fer-ho a la “Kasa de la Muntanya”, una antiga caserna de la Guàrdia Civil que s’okupà el 1989 i fa 30 anys que fou alliberada. Malgrat les traïcions, la derrota, els 40 anys de dictadura… L’esperit segueix intacte, el millor homenatge és seguir lluitant.
Aquest projecte no hauria sigut possible sense:
L’E. que l’ha fet fàcil tècnicament
Max Ira per fer forat a l’agenda i documentar el procés.
Observatori de la Vida Quotidiana per compartir part dels seus coneixements, contextualitzar i documentar l’obra.
Montana Colors ha donat suport a la intervenció.

close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star